7/01/2013

on niitä jotka jäävät ja toisia jotka lähtevät, niin on ollut aina

sain perhetiedot viime viikolla ja ne tuli ehkä pahimpaan tai parhaimpaan mahdolliseen aikaan. en osaa päättää. juhannuksen jälkeen on kokoajan tuntunut siltä, että ei en mä haluu lähteekkään. totta kai olin onnellinen ja iloinen kun tiedot vihdoin tuli, mutta samalla se teki tästä kaikesta entistä todellisempaa ja vaikeampaa. enää reilu kuukausi ja sitten on lähdön hetki, mun pitäis oikeasti jättää tää elämä täällä tutussa ja turvallisessa suomessa ja nousta koneeseen. miten muka? tässä on kuitenkin nyt teille infoa mun tulevasta vuodesta:

hostperhe
mun host perheeseen kuuluu hostvanhemmat ja hostsisko. neil, mun hostisä, työskentelee bostonissa jossain yliopistolla eikä sen takia oo välttämättä aina kotona. mun hostperhe on aikaisemmin asunut new yorkissa, mutta neilin työn takia ne muutti lähemmäs bostonia. tän takia martha, mun hostäiti, ei käy tällä hetkellä töissä. martha omistaa jau jonkun liikkeen new yorkissa, mut en tajunnut tätä kuvioo ihan kokonaan :-D hostvanhempien lisäks mulla on viel 15-vuotias hostsisko marley (oikeesti sen nimi on marlene mut kaikki kuulemma sanoo sitä marleyks), jonka kanssa meen samaan kouluun.

hostdadilla on työnsä takia joku pienehkö asunto bostonissa, eli pääsen viettämään sielläkin jonkun verran aikaa. tän lisäks mun hostperheellä on asunto myös new yorkissa, ei paha :-D matka mun tulevasta kotikaupungista bostoniin on reilun tunnin, eikä new yorkiinkaa oo (siis itse siihen kaupunkiin, ei pelkästään osavaltioon) kun vaan hiukan yli kaks tuntia!

kaupunki
kaupunki, jossa mä tulen suurimman osan ensi vuodestani viettämään on nimeltään longmeadow. paikkakunnalla on asukkaita n. 15 000, eli ei mikään järin suuri kaupunki. onneks siinä ihan lähellä on 150 000 asukkaan springfield.

oon googletellut tietoa longmeadowista ja nettitietojen perusteella siellä virtaa rahaa kun roskaa. koko kapungissa ei oo yhtään semmosta "huonompaa" asuinaluetta, koska se huonompi asuinalue erotettiin longmeadowin kaupungista :-D longmeadow on muutenkin yks osavaltion ja koko yhydsvaltojen rikkaimmista paikkakunnista. high schoolin pihassa on parkissa toinen toistaan hienompia ja uudempia mersuja ja audeja. toivottavasti ihmiset siellä ei oo kuitenkaan mitään snobeja!

mutta onneks mun tuleva koulu ei oo mikään huono. se on oppimustuloksiltaan yks yhdysvaltojen parhaista julkisista kouluista. koulun arvosanat SAT-kokeissa on selvästi keskiarvoa korkeammat ja melkein kaikki koulun oppilaat jatkaa opintojaan collegeen. arvatkaa oonko paineissa? :-D koulu on niin hyvämaineinen, että ihmiset muuttaa longmeadowiin pelkästään loistavan high schoolin takia. opetuksen lisäks koululla on tosi hyvät tarjonnat musiikin ja urheilun suhteen. koulun oppilaista 85% kuuluu johonkin urheilujoukkueeseen tai -ryhmään. varmaan ihan kivaa kilpailua parhaista paikoista...

osavaltio

kuten jo tosta boston-kommentista voi päätellä, mun tuleva osavaltio tulee siis olemaan massachusetts. massachusetts sijaitsee yhdysvaltain itärannikolla ja naapuriosavaltioita on pohjoisessa new hampshire ja vermont, lännessa new york, etelässä connecticut ja rhode island ja idässä atlantin valtameri. koko osavaltiossa on n. 6,5 miljoonaa asukasta, joista suurinosa asuu osavaltion itäosissa, bostonin liepeillä.

massachusetts ei oo osavaltiona niin tunnettu kuin monet muut, mutta silti sieltä tulee paljon meille kaikille tuttuja asioita. esimerkiks maailman arvostetuimpiin korkeakouluihin kuulivat harvardin yliopisto ja MIT tulee täältä, samoin kennedyjen-politiikko suku. massachusettsista on kotoisin myös monet näyttelijät, mm. matt damon, ben affleck ja matt le blanc eli frendien joey. lisäks osavaltiosta tulee monta urheiluseuraa, tunnetuimpana varmaan baseballjoukkue boston red sox ja jääkiekkojoukkue boston bruins.

1 kommentti:

  1. Mukavasti kirjottelet, kivan olonen blogi onnee perhetiedoista :)
    http://myundiscoveredworlds.blogspot.fi/

    VastaaPoista